fbpx

Noderīgi labumi #1

Būtiska mana darba un ikdienas sastāvdaļa ir lasīšana. Lasīšana par notikumiem finanšu tirgos, par ekonomiskajiem datiem, par sektoriem, par atsevišķiem uzņēmumiem, par uzņēmumu vadītājiem, intervijas ar gudriem cilvēkiem un vēl daudz ko citu. Tāpat sanāk noskatīties gana daudz video un noklausīties pa kādam podkāstam.

Lai uzņemtā informācija nepaliktu tikai mana prāta tālākajos plauktiņos, turpmāk ar dažādiem interesantiem atradumiem dalīšos arī ar jums. Šāda dalīšanās palīdzēs arī man, tā dos man iespēju nākotnē atskatīties uz rakstiem un notikumiem pagātnē, kas man attiecīgajā brīdī likās nozīmīgi. Būs arī pa kādam mazāk nopietnam labumam un mazliet personiskas informācijas.

Ceru, ka būs noderīgi! Ja rodas idejas un ieteikumi rakstiem, video un podkāstiem, ar ko padalīties, raksti man facebook vai twitterī!

Raksti

Unlimited Upside – simulācija par to, kā portfeļa ienesīgumu ietekmētu neliela Bitcoin alokācija. Jāpievērš uzmanība gan pozitīvajam pienesumam, gan ietekmei uz portfeli Bitcoin cenas lielā krituma laikā.

Par atšķirībām – atšķirības starp labu uzņēmumu un akciju, starp portfeli un plānu, starp labiem padomiem un efektīviem padomiem.

The tyranny of small debts, compounded – mārketinga guru Seth Godin īsas pārdomas par aizdevumiem ar augstām procentu likmēm

«Investors Have Given up on the Cycle» – Crispin Odey, Odey Asset Management (pārvalda $4.9 miljardus) dibinātāja domas par ciklu, atsevišķiem ieguldījumiem un pārmērībām tirgos. Arī par to, kāpēc viņa portfelī nav Google.

Solving The Happiness Conundrum In Five Moves Or Less – par laimes sajūtu savās pārdomās dalās viens no zināmākajiem personīgo finanšu un FIRE (Financial Independence, Retire Early) blogeriem.

Gathering Investment Lessons From the Headlines – ko var un vai var mācīties no mediju virsrakstiem par finanšu tirgiem.

Video

Joe Rogan Experience #1309 – Naval Ravikant – Naval Ravikant ir “staigājoša leģenda”. Joe Rogan sarunu padara vieglu un nepiespiestu. Ļoti iesaku noskatīties/noklausīties.

____________________________________________

Savā 30 gadu jubilejā

____________________________________________

Lai nepalaistu garām jaunākos rakstus, pieraksties uz e-pastu saņemt iknedēļas newsletter. To var izdarīt lapas labajā pusē (uz datora) vai lapas pašā apakšā (telefoniem draudzīgajā versijā)

Dalies ar rakstu un komentē to šeit: