fbpx

Finanšu plāna piemēri

april calendar

Kopš iepriekšējo finanšu plānu piemēru publicēšanas ir pagājuši jau 4 gadi. Šajā laikā manā domu gājiena lielas izmaiņas nav notikušas, taču ir notikušas izmaiņas instrumentu nosacījumos.

Tāpat kā agrāk, plānu piemērus iesāksim ar 2 finanšu plāniem jaunajiem profesionāļiem. Tos papildināsim ar plāna piemēru jaunajai ģimenei.

Saites uz finanšu plāna piemēriem:

Jaunā profesionāļa finanšu plāna piemērs (1) Daudz saistību, maz aktīvu

Jaunā profesionāļa finanšu plāna piemērs (2) Nav saistību, nav aktīvu

Jaunās ģimenes finanšu plāna piemērs

Vai finanšu plānu piemēri ir universāli un pēc tiem var vadīties ikkatrs?

No vienas puses, jā, jo plānos tiek ievēroti vienoti principi. Tomēr no otras puses, nē, jo katram no mums situācija ir atšķirīga. Lai arī liekas, ka visi dzīvojam vairāk vai mazāk līdzīgi, tomēr atšķirības var būt ļoti lielas. Sākot ar ienākumu atšķirībām, ieradumu un dzīvesstila un attiecīgi tēriņu struktūras, līdz šim veiktu uzkrājumu apjoms, aktīvu bāze, kredītu esamība vai neesamība un beidzot ar atšķirībām vēlamajos un uzstādītajos mērķos.

Atruna: Finanšu plānu piemēri ir tikai piemēri. Tajos rakstīto nevar uzskatīt par rekomendāciju vai ieteikumu veikt vai neveikt konkrētas darbības katrā individuālajā gadījumā.

____________________________________________

Ja nepieciešams padoms vai konsultācija, ieskaties sadaļā Pakalpojumi!

Piesakies sava finanšu plāna sagatavošanai

____________________________________________

Lai nepalaistu garām jaunākos rakstus, pieraksties uz e-pastu saņemt iknedēļas newsletter. To var izdarīt lapas labajā pusē (uz datora) vai lapas pašā apakšā (telefoniem draudzīgajā versijā)

Dalies ar rakstu un komentē to šeit: