fbpx

500 eiro mēnesī

abundance bank bank notes banking

Kā dzīvi var mainīt 500 eiro uzkrājums ik mēnesi?

Ievērojami! 🙂

Ja cilvēks ir 25 gadus jauns un uzkrāj pa 500 eiro mēnesī bez jebkāda ienesīguma, tad pēc 40 gadiem būs uzkrāti 240 000 eiro. Nav slikti.

Ja ikmēneša uzkrājumus iegulda ilgtermiņā un izdodas saņemt 7% gada ienesīgumu, tad uzkrājums pēc 40 gadiem jau būs sasniedzis 1 312 406 eiro. Pavisam nav slikti! 7% gada ienesīgums šajā gadījumā naudai ļāva nopelnīt 1 072 406 eiro.

Ja pieņemam, ka šī nauda tiks izlietota vienādos ikmēneša maksājumos 20 gadu laikā, tad pirmajā gadījumā ikmēneša pieejamā summa būtu 1 000 eiro, bet otrajā  5 468 eiro mēnesī.

Protams, šie ir vienkāršoti aprēķini. Šeit nav ņemta vērā inflācija.

Pieņemot 3% inflāciju, pirmajā gadījumā pieejamie 1 000 eiro ik mēnesi pēc pirktspējas būtu pielīdzināmi 306 eiro. Tas nozīmē, ka pēc 40 gadiem ar 3% gada inflāciju par 1 000 eiro varēs nopirkt tikpat daudz, cik šodien var nopirkt par 306 eiro. Sanāk, ka šādā gadījumā nav pat izdevīgi uzkrāt, jo nauda zaudē vērtību un to izdevīgāk ir iztērēt šodien.

Ja uzkrājums tiek ieguldīts ar 7% gada likmi, tad ar 3% gada inflāciju ik mēnesi pieejamie 5 468 eiro varēs nopirkt tikpat daudz cik šodien var nopirkt par 1 676 eiro. Lūk, šajā gadījumā uzkrāšana ir izdevīga un pat prātīga!

Augstāku ienesīgumu aprēķinos nebūtu ieteicams izmantot, jo to ne vienmēr var izdoties sasniegt. Tādā gadījumā savos plānos un cerībās var nākties vilties. Vilšanās var arī būt ļoti nopietna, ja ir plānots ar šo līdzekļu palīdzību uzturēt augstāku dzīves līmeni vecumdienās. Līdzekļu iztrūkums var likt atteikties no iecerētā dzīves līmeņa.

Ar šo īso ierakstu vēlējos parādīt, cik ievērojami dzīvi var mainīt pat salīdzinoši nelieli ikmēneša uzkrājumi. Ja vēl neesi sācis krāt, tad ir pēdējais laiks sākt!

____________________________________________

Ja nepieciešams padoms vai konsultācija, ieskaties sadaļā Pakalpojumi!

Piesakies konsultācijai par uzkrājumiem

____________________________________________

Lai nepalaistu garām jaunākos rakstus, pieraksties uz e-pastu saņemt iknedēļas newsletter. To var izdarīt lapas labajā pusē (uz datora) vai lapas pašā apakšā (telefoniem draudzīgajā versijā)

Dalies ar rakstu un komentē to šeit: