fbpx

Cik daudz laika Tu velti savām finansēm?

Kā tev liekas, cik daudz laika pavadi savu finanšu plānošanai un vadīšanai? The Ascent apkopoja un izanalizēja American Time Use Survey datus par to, kā, kam un cik daudz ASV iedzīvotāji patērē savu laiku.

Te arī grafiks:

Kolonnā pa kreisi ir attēlots, vidēji cik stundas dienā tiek patērētas konkrētajai aktivitātei.

8.8 stundas amerikāņi katru dienu guļ. 3.23 stundas strādā. Ja tas liekas maz, tad tas ir tāpēc, ka ir attēlots vidējais laiks uz visiem ASV iedzīvotājiem – gan strādājošajiem, gan nestrādājošajiem. Kolonnā pa labi ir attēlots vidējais stundu skaits konkrētajā aktivitātē, ja tajā piedālās. Attiecīgi cilvēks, kuram ir darbs, vidēji strādā 7.61 stundu dienā.

Vidēji 2.84 stundas tiek tiek pavadīts pie TV, 0.28 stundas spēlējot spēles, 0.18 stundas mazgājot drēbes, 0.03 stundas plānojot mājsaimniecības finanses un 0.01 stundu izmantojot finanšu pakalpojumus.

Ja saskaita kopā mājsaimniecības finanšu plānošanu un finanšu pakalpojumu izmantošanu, tad tās ir 0.04 stundas jeb 2 minūtes un 24 sekundes dienā jeb 1 stunda un 12 minūtes mēnesī! Tajā pašā laikā katru mēnesi vidēji 85 stundas un 12 minūtes tiek veltītas TV!

70 reizes vairāk laika tiek veltīts TV nekā savu finanšu plānošanai un vadīšanai!!!

Es nesaka, ka šīm aktivitātēm ir jābūt apgrieztā proporcijā, taču nav iespējams savest kārtībā savas finanses un ikdienā par tām rūpēties, ja tām tiek veltītas tikai 2 minūtes dienā.

Un ar 2 minūtēm dienā nekādā gadījumā nevar runāt par turīgumu un finansiālo neatkarību!

Tāpēc jautāju vēlreiz:

Cik daudz laika Tu velti savām finansēm?

____________________________________________

Ja nepieciešams padoms vai konsultācija, ieskaties sadaļā Pakalpojumi!

Piesakies konsultācijai par uzkrājumiem

____________________________________________

Lai nepalaistu garām jaunākos rakstus, pieraksties uz e-pastu saņemt iknedēļas newsletter. To var izdarīt lapas labajā pusē (uz datora) vai lapas pašā apakšā (telefoniem draudzīgajā versijā)

Dalies ar rakstu un komentē to šeit: