fbpx

Luksus auto vai 1.8 miljonu eiro portfelis

Ja apsver jauna luksus auto iegādi, varbūt tieši tev ir domāts šis raksts!

Iegādājoties auto, jārēķinās ar visām izmaksām. bmw.lv piedāvā skaistu rīku auto izmaksu aprēķināšanai.

Piedāvātajā rīkā izvēlamies X6 un lapas apakšā parādās kopējās ekspluatācijas izmaksas – 1 127 eiro mēnesī.

Tas ir ar pieņēmumu, ka auto iegādājas operatīvajā līzingā uz 3 gadiem. Ja cilvēkam ir tendence ik pēc 3 gadiem mainīt auto uz jaunu, tad 30 gadu laikā būs nomainītas 10 mašīnas.

Cik kopā izmaksātu šāds prieks? 12 x 1 127 x 30 = 405 720 eiro. Tiesa, te nav ņemta vērā inflācija. Ja izmaksām piemērojam 3% inflāciju gadā, tad kopējās izmaksas sasniedz 643 409 eiro.

30 gadu laikā par automašīnām tiks iztērēti 643 409 eiro un beigās nepaliks nekas, jo auto būs atdoti atpakaļ līzinga periodu beigās.

Kāda būtu situācija, ja ikmēneša izmaksas pilnībā tiktu uzkrātas un ieguldītas?

Pieņemot, ka visas izmaksas tiek ieguldītas ar 7% gada ienesīgumu, pēc 30 gadiem portfelis būtu sasniedzis 1 875 759 eiro. Jā, ir uzrakstīts pareizi, vairāk nekā 1.8 miljoni eiro!

Pirmajā gadījumā pēc 30 gadiem nav nekā, viss ir iztērēts. Otrajā gadījumā ir vairāk nekā 1.8 miljoni eiro. Šāds portfelis salīdzinoši droši spētu dot gada ienākumus 75 000 eiro apmērā.

Ar šo rakstu nevēlos moralizēt vai kādam kaut ko norādīt. Šis ir tikai alternatīvs veids, kā paskatīties uz izmaksām un to alternatīvām.

Ja luksus auto vietā vēlies izveidot nopietnu ieguldījumu portfeli un parūpēties par savu nākotni, dod ziņu!

____________________________________________

Ja nepieciešams padoms vai konsultācija, ieskaties sadaļā Pakalpojumi!

Piesakies konsultācijai par uzkrājumiem

____________________________________________

Lai nepalaistu garām jaunākos rakstus, pieraksties uz e-pastu saņemt iknedēļas newsletter. To var izdarīt lapas labajā pusē (uz datora) vai lapas pašā apakšā (telefoniem draudzīgajā versijā)

Dalies ar rakstu un komentē to šeit: